Zwarte bonen rijst schotel

Zwarte bonen rijst schotel

Een gezonde maaltijd met zwarte bonen, rijst en mais.

Lekker met oude kaas of een andere pittige kaas vanwege de tomaten en de knoflook.


Bereiden en ingrediënten

Kook de rijst 10 minuten en laat daarna 10 minuten stomen zonder water met de deksel erop. Ondertussen kun je de paprika’s snijden (niet te klein) en bak je de kruimelgehakt in olijfolie met de knoflook en tomatenpuree en de ketjap op ongeveer 80 graden op èèn na laagste stand. Na goed roeren en mengen laat je de zwarte bonen en de maïs in een vergiet uitlekken. Ondertussen doe je de paprika’s erbij en roer je een paar minuten tot ze nog bijt gaar zijn. Als laatste doe je de zwarte bonen, maïs en rijst erbij en roer je totdat alles goed gemengd is met elkaar.

  • 75 gram Basmati rijst uit een buideltje of los
  • 175 gram kruimel plant gehakt (Vivera)
  • 300 gram blikje zwarte bonen (Bonduelle)
  • 300 gram maïs (Bonduelle)
  • 2 à 3 teentjes knoflook of grof gemalen
  • knoflookpoeder
  • 1 blik of pak gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree (Del Monte)
  • 1 à 2 eetlepels ketjap manis