Zilvervliesrijst met broccoli in tomatensaus

Zilvervliesrijst met broccoli in tomatensaus

Gevuld met kastanje champignons.

Natuurlijk doe ik er weer wat ketjap manis in, want ik vind zelf de combinatie van tomatensaus met knoflook en de zoete smaak van ketjap manis gewoon erg lekker. Overigens is dit een recept met heel veel tomaten.

Benodigdheden:

100 gram zilvervliesrijst,
175 gram Vivera plant kruimgehakt,
5 sjalotten of 2 middelgrote uien,
anderhalve eetlepel ketjap manis,
150 gram kastanje champignons,
1 middelgrote stronk broccoli,
2 grote tenen knoflook,
3 grote theelepels oregano,
1 blik tomatenblokjes,
500 gram gezeefde tomaten,
1 zakje italiaanse poederkaas.

Bereiden:

Kook de zilvervliesrijst en snij de broccoli in roosjes. Je kunt de broccoli ondertussen even 5 minuten zachtjes laten koken. Ik had zelf de mogelijkheid om de broccoli even 5 minuten te laten stomen op kool-stand van de combimagnetron. Ondertussen kun je de sjalotten of de uien pellen en in kleine stukjes snijden. Laat daarna de uien in wat olie in de koekenpan zachtjes fruiten. Dan kun je de kruimgehakt en de knoflook zachtjes meebakken en kun je de champignons snijden en meebakken. Je kunt de oregano naar smaak erbij voegen. Snij de broccoli in 4 gelijke kruizelinge partjes en voeg het samen met de al inmiddels gestoomde zilvervliesrijst in dezelfde koekenpan. Doe de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten erbij en schep het op een zacht pitje om en om zodat alles goed met elkaar vermengt is en het heet genoeg is. Dit recept is genoeg voor 3 personen.