Alle schappen waren vrijwel leeg bij de groente afgelopen zaterdag in verband met het corona virus. Dus heb ik voor peterselie gekozen want dat heeft toch nog een stevige bite. Bovendien is het makkelijk klaar te maken en is sjalotten uitstekend tegen griep of verkoudheden.
75 gram volkoren macaroni,
1 blikje of pak gezeefde tomaten,
9 sjalotten,
1 pak braadworst van de vegetarische slager,
verse peterselie,
bakje pistache nootjes,
3 teentjes knoflook,
eventueel zakje italiaanse strooikaas.
Kook de macaroni aldente en snijdt ondertussen de sjalotten in kleine stukjes. Snijdt de worst in plakjes en braad de plakjes in een koekenpan tot er een bruin laagje op komt. Doe de sjalotten en de knoflook erbij en laat een paar minuten zachtjes fruiten onder af en toe roeren. Doe er een eetlepeltje ketjap manis en de gezeefde tomaten erbij zodat het net genoeg tomatensaus wordt in verhouding met de rest van de saus en laat langzaam warm worden. Pel ondertussen de pistache noten en laat de volkoren macaroni afdruipen en serveer het op het bord. Doe daarna de tomatensaus er overheen en graneer het met de peterselie en de pistache noten.
Eigenlijk hoeft er geen kaas overheen want het is op zich al smakelijk genoeg voor de echte veganisten.