Turks broodje met vegetarische shoarma

Turks broodje met vegetarische shoarma

met zwarte komijn en sjalotten

En ja hoor… deze week weer sjalotten. Een turks broodje met shoarma kan natuurlijk iedereen bedenken, maar iedereen heeft zo zijn eigen manier om het klaar te maken. Wat ik vooral erg lekker vind is de zwarte komijn met een turks broodje shoarma en daarom wat extra aan toegevoegd. Ik had toevallig wat chilisaus in huis en is ook wat zoeter en zachter van smaak dan sambalsaus.

Benodigdheden:

1 pak Vivera plant shoarma,
2 kleine sjalotten,
3 theelepels Nigelle (zwarte komijn),
Turks brood of 3 kleine turkse broodjes,
1 zakje knapperige sla melange,
2 tomaten,
2 eetlepels chilisaus,
knoflooksaus (Yildriz).

Bereiden:

Bak de vegetarische shoarma zonder olie of boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Zonder olie of boter, omdat de vegetarische shoarma anders te week wordt van structuur en mag daarbij rustig een klein beetje aanbranden. Ondertussen snij je de sjalotten in reepjes en bak je de sjalotten mee zodat de smaak toch nog een beetje rauw blijft en doe je de Nigelle en de chilisaus erbij. Snij de tomaten in dikke plakjes. Snij het turks broodje door midden en doe tussen de grill ijzer of in het broodrooster. Zodra dat klaar is doe je de shoarma en 2 plakjes tomaat eropen met de knoflooksaus en klaar.