Vorige week had ik al een maaltijd met sjalotten gemaakt en had ik tegelijkertijd twee netjes sjalotten gehaald. Vandaar had ik dus nog een netje sjalotten in de koelkast liggen en heb ik een recept bedacht met weer sjalotten, maar deze keer voor 3 personen in plaats van 1.
250 gram Tagliatelle,
1 bakje Vivera plant spekjes,
100 gram shiitake,
1 zakje walnoten,
125 ml creme fraiche (mag ook wat meer zijn),
200 gram brie (mag ook wat meer zijn),
1 netje (9 stuks) sjalotten,
3 theelepels italiaanse keukenkruiden.
Bak de spekjes in een koekenpan met wat olijfolie en probeer het toch enigzins zo knapperig te maken als met echte spekjes. Misschien werkt het als je het eerst even in de hete lucht oven opbakt nog beter. Daarna doe je de shiitake erbij totdat het een beetje zacht wordt en al snel daarna kun je de sjalotten erbij laten fruiten op een zacht vuur. Zet een pan met water aan de kook en doe de tagliatelle erin tot het beetgaar is en giet het af en doe dan weer terug in de pan met wat olijfolie. Ondertussen kun je nog de creme fraiche door de saus mengen. Verdeel de tagliatelle met de saus over 3 borden en doe de saus met de verse brie en een handje walnoten er overheen en klaar.