Stokbroodje geitenkaas met broccolirijstsalade

Stokbroodje geitenkaas met broccolirijstsalade

Een voedzaam broodje voor de lunch

Dat komt waarschijnlijk door de Philadelphia kaas, maar heb toch voor een frisse romige kaas gekozen met een neutrale smaak.

Benodigdheden:

1 meergranen stokbrood,
1 pakje geitenkaas plakjes,
1 pak à 400 gram brocollirijst,
100 gram gepelde pistache nootjes,
50 gram korianderblaadjes,
1 kuipje Philadelphia kaas original,
50 tot 100 gram groene olijven,
3 à 4 eetlepels gebroken lijnzaad,
Peper naar smaak toevoegen.

Bereiden:

Spoel de broccolirijst in een vergiet af en laat 10 minuten uitlekken. Ondertussen kun je de pistachenoten pellen en de korianderblaadjes van hun steel ontdoen. Was je handen goed voordat je de broccolirijst in een grote schaal en de Philadelphia kaas met je handen gaat vermengen. Voeg daarna de pistachenoten en de korianderblaadjes en meng het weer met je handen. Houdt een vergiet met kleine gaatjes boven de schaal en zeef de gebroken lijnzaadjes erover. Snijd als laatste de olijven in plakjes en strooi wat peper naar smaak aan toe en meng opnieuw. Snijd het stokbrood en doe er een plakje geitenkaas op met de broccolisalade en klaar.